bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!
1 November 2016

United gebruikt innovatieve mobiele 4K-set voor opnames ‘The Grand Tour’

Online streamingdienst Amazon Prime komt dit najaar met de nieuwe autoshow ‘The Grand Tour’. Als expert op het gebied van 4K is United gevraagd wereldwijd de technische realisatie voor de show te verzorgen. Daarmee heeft het programma gelijk een primeur te pakken, want voor deze opdracht heeft United een custom flypack gebouwd. Deze mobiele set bevat een speciaal ontwikkeld record rack om de hoeveelheid data real time te kunnen verwerken.

In ‘The Grand Tour’, een spin-off van het Britse succesprogramma ‘Top Gear’, komt presentatietrio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May weer samen. De nu al veelbesproken Amazon Prime-show wordt gedraaid in een studiotent die op verschillende exotische locaties ter wereld wordt neergezet. Dit vereist een reizende high-end oplossing die enerzijds light weight is, maar anderzijds aan de eisen van Amazon Prime voldoet. “De nieuwe set is tweeledig”, vertelt Bolke Burnaby Lautier, manager special projects bij United. “Hij bestaat uit een deel camera en recording, dat een 4K, wide color [2020] file inclusief proxy oplevert. Hierdoor kan er direct mee worden gemonteerd. Het andere deel is een uitgebreid audiopakket waarmee het programma wordt opgenomen, inclusief een volledige PA-set voor extra versterking.”

Het flypack, dat in drie maanden is gebouwd, moest aan strenge eisen voldoen. Burnaby Lautier: “Op de meeste locaties moet alle equipment worden ingevlogen, dus hebben we een lichte en compacte set nodig. Dat is gelukt. Nu reizen we met dertien pallets, die in totaal 4700 kilo wegen. Hierin zit alles wat we nodig hebben: camera’s, dolly’s, monitoren, audiomixers, zaalversterking, bekabeling, tafels en zelfs een set voor koffie en thee. En dat is héél belangrijk voor de Engelse klant, voor wie de tea break nog steeds heilig is.” Om tot een dergelijke flypack te komen, is expertise nodig. “Je moet exact weten wat je meeneemt. Het mag niet gebeuren dat je er op een berg in Zuid-Afrika achter komt dat je een kabeltje mist.”

De vuurdoop van de nieuw ontwikkelde ‘The Grand Tour’-set was in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. Tot groot genoegen van Burnaby Lautier en zijn team. “De set is fantastisch om mee te werken. Het kost vier uur om hem op te zetten en twee uur om alles weer in te pakken. Alles wat daar tussen zit, loopt als een zonnetje.”

‘The Grand Tour’ is vanaf 18 november 2016 te zien via de betaalde streamingdienst van Amazon. Wekelijks staat er een nieuwe aflevering online. United is verantwoordelijk voor alle afleveringen van de nieuwe autoshow.

overzicht High end Audio Studio's... United inspireert progra...

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!