bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!
28 November 2017

De technologische toekomst van Outside Broadcast

United trekt de kar in het EMG-project Objective2020 om de technologische ontwikkelingen nog beter af te kunnen stemmen op de eisen van onze klanten. Objective2020 staat voor het vervangen van de traditionele Broadcast Technologie door een IP-infrastructuur. Een aantal medewerkers van United is hierbij betrokken. Twee leden uit het projectteam, Paul van den Heuvel en Lars Hilberink vertellen ons er meer over.

“Voor meer flexibiliteit, zoeken we naar IP-oplossingen”, vertelt Paul. Waarop Lars aanvult: “Op die manier kun je audio, video, filetransfer en internet allemaal over een type kabel laten lopen. Ook bij UHD-producties biedt het ons een groot voordeel, alles over een kabel. Bovendien is de kwaliteit van het signaal exact dezelfde als we gewend zijn met SDI (serial digital interface).” Paul: “Wij hoeven zelf geen componenten te ontwikkelen maar kunnen gebruikmaken van wat de ICT-industrie ons biedt. Dat maakt de oplossingen ook nog eens kostenefficiënt.” IP biedt United daarnaast de mogelijkheid om klanten verschillende diensten aan te kunnen bieden op een efficiëntere manier, denk hierbij aan remote producties. De gedachte hierachter is om plaats en techniek te ontkoppelen, precies volgens het United Anywhere concept.

Platformen
Lars vervolgt: “OBjective2020 voorziet in standaard platformen waarmee we door virtualisatie efficiënter en flexibeler kunnen gaan werken. Een voorbeeld van virtualisatie is: Een standaard pc kan op het ene moment gebruikt worden om een videoplayer te vervangen en het volgende moment als een graphicsmachine om naamtitels te geven. In deze fase van het project zoeken wij partners die hiervoor software kunnen leveren. Specialisten die wij kennen uit de markt en creatieve start-ups. Belangrijk voor de ontwikkeling hiervan is dat er niets verandert aan de bedieningstools van de operator.” Paul verduidelijkt: “Vergelijk het met de toetsen op een toetsenbord: die zaten vroeger ook op de typemachine. Je wil namelijk dat die cameraman niet gehinderd wordt in het gebruik van zijn middelen. Hij moet nog steeds toekomst sterk gereduceerd worden. We kunnen handiger inspelen op wat de klant precies wil.”

Voordelen voor de klant
Paul: “We hebben het over het hart van de middelen, dus onze klant gaat daar niks van merken. Jawel: in nog verder verbeterde flexibiliteit en snelheid van onze dienstverlening.” Lars vult aan: “Het is bijzonder handig. Afhankelijk van het type klus en wat de wensen zijn, passen wij ons aan. Komt er een klant in onze studio die bedenkt dat hij toch extra graphics nodig heeft, starten wij in de toekomst vanuit ons datacenter de graphicsapplicatie op. Dan hoeft er geen los apparaat gehaald en aangesloten te worden. Soms heb je 30 camera’s nodig en maar twee EVS-operators. Het volgende moment heb je veel schermregies nodig, en dan heb je weer meer schakeltafels. Voorbereidingstijd zal in de toekomst sterk gereduceerd worden. We kunnen handiger inspelen op wat de klant wilt."

Verloop van het project
“We schieten al flink op met het project en hebben er groot vertrouwen in”, vertelt Paul. Lars: “Wat ik heel positief vind, is dat uit EMG-meetings met alle landen blijkt dat we voor 99 procent op een lijn zitten. Het zit ‘m verder slechts in nuanceverschilletjes.” In zijn werk aan het project vindt Lars het vooral leuk om voor de omslag van SDI naar IP nieuwe workflows te ontwikkelen zonder negatieve impact voor de gebruikers. Paul vindt het gaaf dat we in onze traditionele industrie uit onze comfortzone zijn gestapt. Dat ze over tien jaar tegen elkaar zeggen: “Weet je nog dat we in 2017 de industrie hebben omgegooid, en kijk eens wat we allemaal bereikt hebben!” datzelfde mooie shot kunnen maken als voorheen, en dat zelfde geldt voor alle disciplines aan de creatieve kant van een productie.”

  ​​​​​​​​​​​​​​ 

overzicht UNITED en Skyhigh TV pro... United biedt eigen RF-op...

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!