bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!
4 November 2016

United faciliteert dit jaar wederom de MTV European Music Awards 2016

Rotterdam – Deze week is Rotterdam Ahoy het toneel voor de MTV European Music Awards (EMA), een van ’s werelds grootste muziekspektakels. United draagt daarbij de zorg voor de complete technische infrastructuur van deze prestigieuze show.

Het is de 4de keer dat United de MTV EMA voorziet van alle denkbare technisch hoogstaande faciliteiten voor de registratie van de diverse onderdelen die tezamen leiden tot de live uitzending van zondag avond. Eerder deed het Hilversumse bedrijf dat al in Glasgow, Amsterdam en Milaan. Door middel van een grote hoeveelheid netwerkapparatuur wordt elk gemaakt stukje content beschikbaar voor iedereen”, zegt Burnaby Lautier Manager special projects.. “Alle onderdelen staan via een fiber-netwerk met elkaar in contact, via speciale servers. Zo creëren we een compleet netwerk waar iedereen content vandaan kan plukken.” Of je nu de regie voor de uitzending in Amerika doet, of video’s voor social media nodig hebt, medewerkers kunnen constant bij alle bestanden. Welke edit of welke clip je ook nodig hebt. Zoek je even wat shots van sterren op de red carpet, dat kan bij ons eenvoudig.”

Om dat allemaal mogelijk te maken is United met ruim honderd medewerkers en een indrukwekkende hoeveelheid technische apparatuur neergestreken in Rotterdam. United levert onder meer 13 voertuigen waaronder 5 grote reportagewagens, een volledig digitale audiowagen, een DDP-truck, 14 mobiele editsets, 100 monitoren en schermen, 38 camera’s en kilometers aan kabel. Ook is er een compleet state of the art intercomsysteem opgezet, waarmee honderden mensen voortdurend met elkaar in contact kunnen staan. “Communicatie is bij zo’n proces cruciaal.”

United is trots dat ze dit jaar wederom het vertrouwen van de organisatie van de EMA heeft gekregen om de facilitaire partner van de EMA’s 2016 te mogen zijn.

Tijdens de EMA worden diverse awards uitgereikt aan (Europese) muzikanten en artiesten. Ook treden sterren als Bruno Mars, Zara larsson, Lukas Graham, Shawn Mendes, DNCE en de Nederlandse deejays Martin Garrix en Afrojack op. Jaarlijks kijken wereldwijd zo’n 40 miljoen mensen, verdeeld over meer dan 60 televisiezenders, naar de internationale show. Het totaal aantal views op internet loopt tegen de 200 miljoen. De MTV European Music Awards worden nu voor de 23e keer gehouden.

overzicht Expert Sessions uitgeste... KRO-NCRV neemt voortouw...

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!