bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!
5 July 2017

United biedt eigen RF-oplossingen

Bij het maken van televisieopnames van sport, nieuws en evenementen worden steeds vaker draadloze camera’s ingezet. Het ‘niet aan een kabel vastzitten’ vergroot de wendbaarheid en vrijheid van de cameraman enorm. Hij kan hierdoor sneller reageren en mooiere shots maken.  Sinds begin dit jaar beschikt United Satellite Services zelf over een aantal kabelloze sets, zogenoemde ‘RF-sets’.

Via radiofrequentie (RF)-technologie kan een camera draadloos gekoppeld worden aan bijvoorbeeld een OB-wagen, terwijl alle functionaliteit van een systeemcamera, zoals shading en roodsignalering, behouden blijft. Met behulp van zusterbedrijf Broadcast RF in Londen en ervaren RF-technici van United Satellite Services levert de afdeling nu haar eigen RF-oplossingen.

Minimale latency

Een belangrijk bijverschijnsel van draadloos videotransport is dat er vertraging optreedt in het beeldsignaal, ‘latency’ genoemd. Latency is het verschil in tijd tussen de  opname van een beeld en de weergave van dat beeld in de regiewagen. Die vertraging van het signaal is bij een meercameraproductie natuurlijk ongewenst, de camera’s moeten ten opzichte van elkaar zo synchroon mogelijk lopen. Het unieke aan de United RF-oplossing is dat de latency minimaal is, en dat waarderen klanten. Voor de vakliefhebbers: de RF-verbinding voegt slechts 20 milliseconde toe, een voor het menselijk oog nauwelijks waarneembare vertraging.
Verder is het mogelijk om het verzorgingsgebied eenvoudig te vergroten door toevoeging van meerdere ontvangstposities, die middels standaard SMPTE-fiberkabel nagenoeg onbeperkt verlengd kunnen worden.

Wanneer zet je RF in?

Je kunt RF zien als een draadloze add-on op je meercameraproductie. Bijvoorbeeld als je een camera vrij wil laten bewegen, zoals op een steadycam. Dat wat normaal via de kabel loopt, zoals het instellen van diafragma en het regelen van roodsignalering gebeurt nu draadloos. Of als je een flycam een paar honderd meter wil laten vliegen om een sfeer over te brengen, zoals bij het TROS Muziekfeest. Draadloze steadycams en handheldcamera’s worden vaak ingezet om meer dynamische shots te maken, bijvoorbeeld vanuit het publiek bij het spelprogramma Wie ben ik?.

RF voor Mediacentrum Defensie

Tijdens de veteranendag van het Ministerie van Defensie kun je, met de koning op de tribune en andere hoogwaardigheidsbekleders eromheen, niet met kabels werken. Meerdere camera’s waren daarom uitgerust met RF. Bij de Heldair Show Maritiem in september heb je het probleem dat er geen kabels over de landingsbaan mogen liggen. Ook dan is draadloos werken een must.

Ook het aansturen van projectieschermen gebeurt vaak draadloos. Daarbij is een vertraging van het signaal natuurlijk ongewenst, op de schermen wil je real time het evenement of de sportwedstrijd volgen.

RF: United is er klaar voor!

Draadloos werken zal in de toekomst bij alle programma’s steeds vaker voorkomen. United merkt dat nu al gezien de toenemende vraag naar RF-oplossingen. Het camerawerk kan tenslotte steeds flexibeler worden uitgevoerd. De wendbaarheid van de camera heeft grote voordelen, zoals het minder hinderen van publiek en de mogelijkheid van meer dynamische shots. United is er klaar voor!

 

overzicht United als eerste in Eur... Remote Ingest Box (RIB)

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!