bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!
30 September 2016

Get The F*ck Out Of My House: een pittige uitdaging

Wat gebeurt er als je honderd mensen in een eengezinswoning zet met de voorzieningen voor slechts vier personen? Op RTL 5 is deze realityshow vanaf vandaag elke werkdag om 19:20 uur te zien. United heeft een innovatieve workflow ontwikkeld om de afvalrace zestig afleveringen lang, non-stop te registreren zonder daarbij een belangrijk moment te missen.

De woning waar de realityshow zich afspeelt, heeft United volgehangen met camera’s: negentien stuks, om precies te zijn. Het gaat daarbij om camera’s met infrarood-technologie zodat het ook mogelijk is om ’s nachts beelden op te nemen. Daarnaast lopen er drie cameraploegen door de woning. Zij maken hun opnamen met een wireless camera. Voor de deelnemers wordt het dus zo goed als onmogelijk om buiten beeld te blijven. De audio-opnamen zijn natuurlijk minstens zo belangrijk. Om geen woord te missen worden er dan ook ruim 50 audiozenders gebruikt. Wat er ook gebeurt, de regie mist niets!

Duizenden uren beeldmateriaal

Als je veertig dagen achter elkaar onafgebroken opnamen maakt en daarbij ook nog eens zoveel verschillende camera’s inzet, heb je uiteindelijk duizenden uren beeldmateriaal. “Dat betekent dus dat je een slimme workflow nodig hebt om daar uiteindelijk zestig afleveringen van een halfuur van te kunnen maken”, vertelt Thijs van de Kamp, workflow consultant bij United. “De grootste uitdaging bij een realityshow is de wetenschap dat er elk moment iets belangrijks kan gebeuren, maar dat je niet weet wanneer. Daarom hebben we een innovatieve workflow ontwikkeld die de productie een stuk overzichtelijker maakt.”

Hoe die workflow eruitziet? “Om te beginnen brengen we in de regie alle camera’s terug tot vier streams. Door middel van een touch-panel met foto’s van de kandidaten, kan de regie precies de kandidaten selecteren die aan een scène deelnemen. Die selectie zorgt ervoor dat de audiozenders van de bewuste kandidaten automatisch aan de videobeelden worden toegevoegd. Ook zijn er verschillende log-stations in de regie aanwezig. Dit zijn touch-panels waarop loggers snel informatie kunnen toevoegen. Via een marker worden de keywords en tekst aan het videofragment gekoppeld, en die informatie komt tot in de eindmontage mee.”

Met z’n allen vol aan de bak

Op locatie worden de streams zowel in een hoge als een lage resolutie opgenomen. Via een point-to-point straalverbinding wordt de loginformatie vervolgens samen met de lage resolutie videobeelden naar United verzonden. Een glasvezelverbinding is dus niet nodig. Het materiaal komt binnen op de servers van de afdeling PostProductie zodat die meteen met de beeldmontage kan beginnen. Als later in het proces het hoge resolutie materiaal binnen is, worden de reeds gemonteerde fragmenten automatisch gelinkt naar de hoge resolutie. Thijs: “Op deze manier ontstaat er een soepele workflow waarbij alle metadata van A tot Z meekomt, tot aan de eindmontage aan toe. De uitdaging is om de grote hoeveelheid materiaal in een gestroomlijnd proces terug te brengen tot 60 afleveringen. Automatisering is een belangrijke voorwaarde om de juiste snelheid te kunnen garanderen. Bijzonder daarbij is dat we met deze opdracht een nauwe samenwerking hebben tussen de verschillende afdelingen. Meercamera, ENG, SNG en Post; we moeten met z’n allen vol aan de bak! En dat is ook onze kracht. United!”

De eerste draaidagen van de realityshow zitten er al op, en volgens Thijs verliepen die zoals gepland. “Ik heb het dan uiteraard over het technische gedeelte,” benadrukt hij, “over het programma zelf mogen we uiteraard niets loslaten.”

Get The F*ck Out Of My House wordt door Nicolette Kluijver gepresenteerd en is vanaf vandaag elke werkdag te zien om 19.20 uur bij RTL 5. De productie is in handen van Blue Circle(onderdeel van FremantleMedia Netherlands) en United is verantwoordelijk voor de technische realisatie. Het gaat in totaal om 60 afleveringen van 30 minuten. In de laatste aflevering wordt duidelijk welke bewoner als laatste is overgebleven en er vandoor gaat met het restant van de 100.000 euro die op de eerste dag in de huishoudpot zat.

overzicht United sluit contract me... KRO-NCRV neemt voortouw...

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!