Connected Camera

In het huidige informatietijdperk is snelle nieuwsgaring essentieel geworden. Daarnaast is snelle publicatie naar diverse kanalen (TV en internet) een must. Met de Connected Camera oplossing van United, is het mogelijk om de verschillende kanalen snel te voorzien van zeer actuele en nieuwswaardige content.

bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!

Workflow toepassingen
Door de verschillende workflow toepassingen kan per situatie bepaald worden wat de beste toepassing is. De workflow toepassingen zijn onder te verdelen in postpro en live. Alle toepassingen maken gebruik van 4G, WiFi of een bedrade internet verbinding. Dit betekent dat tegen relatief lage kosten een zeer snelle workflow gerealiseerd kan worden.

Postpro
Door de verregaande integratie met diverse montage platforms wordt content workflow beschikbaar gemaakt binnen de montage omgeving voor directe bewerking. Op deze manier kan er gemonteerd worden, terwijl er nog gedraaid wordt op locatie. De tijdswinst die dit oplevert, is aanzienlijk. De content voor montage loopt binnen 1 minuut na aanvang van de registratie binnen op de montage servers. Er kan dus worden gemonteerd, terwijl de cameraploeg nog aan het draaien is. Een gemonteerd item kan daarmee al gereed zijn voor uitzending, terwijl de cameraploeg nog aan het inpakken is. Er kan op deze manier tevens gelijktijdig met dezelfde content gewerkt worden, om items te creëren voor de verschillende kanalen (TV, online etc.).

Live
Indien de situatie het vereist, kan er met de Connected camera oplossing ook live gestreamd worden via WMT. Het signaal wordt op een centrale locatie ontvangen, om het vervolgens door te zetten voor live toepassingen, of op te nemen voor semi live of andere toepassingen.

WORKFLOW EN VOORDELEN

1. Postpro.
Ofwel edit while shooting (1 minuut na begin registratie beschikbaar): Een shot van de QR code op het callsheet of draaiboek, zorgt er voor dat de te registreren content door de geautomatiseerde workflow verwerkt wordt. Het materiaal wordt automatisch en direct doorgezonden via de verschillende mobiele netwerken, wifi of een bedrade internetverbinding. Deze content is vervolgens direct automatisch beschikbaar in de montage omgeving.

2. Automatisch relinken van highres materiaal
Op basis van een in de montage gecreëerde EDL, wordt alleen het relevante highres materiaal opgehaald om de “lowres” versie te vervangen. Dit proces kost gemiddeld 2 keer de lengte van het item dat in de montage gemaakt is.

3. Live
In de live modus kan United Connected Camera voor live toepassingen ingezet worden.

4. Directe online publicatie
Voor lastminute of nieuwswaardige items kan er voor gekozen worden om deze direct live te streamen naar
internet.

5. Samenwerking
Alle binnenkomende content is direct beschikbaar op de centrale montage omgeving, zodat ook verbonden platformen of redacties direct over de content kunnen beschikken.

6. Filetransfer
De Connected Camera unit kan ook standalone gebruikt worden voor het verzenden van de volledige content in zowel High als lowres via de eerder genoemde netwerken. Bijvoorbeeld door externe devices te koppelen.

7. Priorisering
Er kan een priorisering op het gebruik van de diverse data verbindingen worden toegepast.

8. H.265
Ten behoeve van de Live functionaliteit encodeert de Connected Camera unit het video in een H265/HEVC codec, waardoor hogere kwaliteit video met een lager data verbruik gerealiseerd wordt.

 

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!