bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!

Webcast voor TEDx

Het wereldwijde conferentieconcept TEDx draait om het delen van inspirerende verhalen. Voor tal van TEDx events in Nederland verzorgt United de (live)streaming- en/of crosstalk techniek. En dat gaat verder dan je denkt.

In feite mag iedereen een TEDx event organiseren. Daarom is elke opdracht onder deze noemer, maatwerk. Van het leveren van een enkele stream tot het bouwen van een webportal met videoplayer in de gewenste huisstijl en het maken van de techniek voor een preroll advertentie voor de webcast: United regelt het allemaal. Maar wat de wens ook is, de basis van elke TEDx opdracht is een goede meercameraregistratie en het leggen van een veilige en stabiele verbinding.

 

contact opnemen?

Heeft u nog vragen of wilt u iets weten?
Neem contact op met:

Merijn Visser

Webcast voor TEDx

Een belangrijke factor van iedere TEDx bijeenkomst is dat iedereen die niet lijfelijk aanwezig kan zijn, het evenement toch kan volgen via internet. Dat klinkt eenvoudig, maar voor een goede livestream ben je afhankelijk van een snelle en betrouwbare verbinding. “Onze ervaring is dat internetverbindingen op locatie niet altijd geschikt zijn voor livestream”, vertelt accountmanager Merijn Visser.

“Vaak is onduidelijk wie er op welk moment allemaal gebruikmaken van de beschikbare verbinding en zijn veel netwerken afgeschermd met firewalls en dergelijke. Dat maakt het heel lastig om een goede, stabiele uitgaande lijn te creëren.” Wat de omstandigheden ook zijn, United is een kei in het het tot stand brengen van optimale verbinding. En snel ook. Merijn: “Als je ons vandaag vraagt om morgen vanuit een weiland zonder enige faciliteiten live uit te zenden, dan doen we dat. We hebben er alle benodigde techniek en mensen voor in huis.”

Over de satelliet

Een van de opties is een SNG-wagen. De registratie wordt dan in hoge resolutie via de satelliet doorgestraald naar de thuishaven van United in Hilversum. Een streaming encoder stuurt de boel via het juiste signaal het internet op. “Doordat we bij United veel capaciteit hebben, kunnen we bijvoorbeeld in een keer vijf streams maken voor allerlei devices”, zegt Merijn. “En ja, we hebben het nog steeds over livestream, dit proces gaat razendsnel. Ook qua kosten valt het heel erg mee, dat wordt vaak overschat.”

Een satellietverbinding wordt ook ingezet wanneer er wereldwijd meerdere TEDx events op hetzelfde moment met elkaar verbonden willen zijn. Daarmee kun je een zogeheten crosstalk opzetten waarbij TEDx deelnemers in bijvoorbeeld Kaapstad, Amsterdam en Parijs rechtstreeks met elkaar kunnen communiceren.

Bovenop de ontwikkelingen

Bij een livestream is het van belang dat de kijker ook echt alles live mee kan krijgen. Daarvoor zet United adaptive stream in. Daardoor past de kwaliteit van de video zich aan wanneer de eindgebruiker een slechte internetverbinding heeft. De beeldkwaliteit wordt dan weliswaar lager, maar er ontstaan geen haperingen in beeld en geluid. 

United stuurt de livestream naar elke gewenste portal. Heeft de opdrachtgever nog geen portal? Dan bouwt United er een en levert meteen een player op als dat nodig is. Ook de benodigde techniek voor bijvoorbeeld een pre-roll advertentie behoort tot de mogelijkheden. Wat de vraag ook is, United denkt graag mee om de oplossing te vinden. “Omdat we zelf de mensen en techniek in huis hebben, kunnen we dit snel organiseren.”

Zo was het lange tijd niet mogelijk om een professioneel videosignaal live te streamen op Facebook of YouTube. Maar sinds dat is vrijgegeven, regelt United dat ook. Merijn: “Die ontwikkelingen gaan heel hard en we houden nauw in de gaten waar we op technisch vlak het verschil kunnen maken. Er is meer mogelijk dan je denkt!”

Meer weten?

Nieuwsgierig of United ook iets voor jouw evenement kan betekenen? Neem dan contact op met onze salesafdeling. Dat kan via Sales@united4all.nl of bel naar 035-7733100.

 

contact opnemen?

Heeft u nog vragen of wilt u iets weten?
Neem contact op met:

Merijn Visser
overzicht Live Augmented Reality v... Ultra HD zender Insight

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!