bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!

Unieke Vrienden van Amstel editie 2021 – United ENG was erbij!

Voor het eerst in haar 23-jarig bestaan openden de Vrienden van Amstel LIVE dit jaar alleen digitaal de deuren door middel van een gratis livestream. Het Corona virus heeft twintig Nederlandse topartiesten er niet van weerhouden om Nederland te trakteren op een muzikaal hart onder de riem. 

Ruim 1,7 miljoen mensen hebben in januari 2021 met volle teugen kunnen genieten van de allergrootste online kroeg van Nederland. Een golf van gezelligheid en waardering dat – vooral op social media – vanuit verschillende landen over de hele wereld werd gedeeld onder de hashtags #vriendenvanamstel, #vval en #vvals. De kijkers dansten op grote schaal mee in hun huiskamer.

United verzorgde in opdracht van Fast Forward Amsterdam en Tribe Company de technische faciliteiten voor deze livestream.  Wat begon als een idee voor een kleinschalige livestream op het platform van De Vrienden van Amstel LIVE werd - door de groeiende belangstelling van het publiek - gedurende de voorbereiding uitgebreid naar een complete multicamera configuratie zoals men dat van ons gewend is bij een heuse concertregistratie.  Een mooie uitdaging aangezien de organisatie een technisch hoogwaardige productie wilde neerzetten, maar door de Corona maatregelen ook rekening moest houden met een minimale inzet van mensen én middelen op de productievloer.

Lees meer backstage…

 

contact opnemen?

Heeft u nog vragen of wilt u iets weten?
Neem contact op met:

Joop  Donker

Unieke Vrienden van Amstel editie 2021 – United ENG was erbij!

Huiskamer gevoel
Dat de echte beleving en interactie met het publiek in een uitverkocht Ahoy Rotterdam nooit na te bootsen is via een livestream staat buiten kijf. Toch is de productie van Fast Forward Amsterdam en Tribe Company er in geslaagd om vanuit een compleet lege zaal een memorabele show neer te zetten. De samenwerking met artiesten, maar ook partijen voor o.a. het decor, licht en cameravoering waren essentieel om het gewenste huiskamergevoel bij de mensen thuis te brengen.

Geen volledige regiewagen, maar gebruik van ENG camera’s was de wens van de klant. Met onder meer zes Sony F55 Big sensor camera’s voor een ‘filmische look & feel’ en nog eens vier Sony Fs5 camera’s voor de effectshots.  Deze camera’s werden met behulp van de zelfontwikkelde Redboxen* verbonden aan een modulaire mobiele regie set.  Hiermee kon ondanks de inzet van ENG camera’s toch een meercamera configuratie worden gerealiseerd. Dit zorgde tevens voor een flexibele en multidisciplinaire inzet van weinig mensen op de vloer, persoonlijk contact en korte lijntjes met de productie wat in deze uitzonderlijke situatie een vereiste was.

*De Redbox is een camera-connectiesysteem, een apparaat dat binnen een studioconfiguratie camerasignalen - zoals video en audio - van en naar een regie transporteert. Met behulp van dit connectiesysteem kunnen verschillende signalen bidirectioneel over glasvezel getransporteerd worden. Het apparaat zit verpakt in een rood kunststof kastje en kan gemakkelijk achterop de camera geklikt worden.

Stijgende vraag naar maatwerkoplossingen
United ENG is al jaren dé partij voor dit soort specialistische maatwerkoplossingen. Een geschakelde ENG productie lijkt erg overeen te komen met de huidige meercamera dienstverlening die United biedt. Toch is er wel een degelijk verschil te merken in de werkwijze en type cameravoering. Het programma format, budget en gewenste flexibiliteit vergt een unieke en vooral persoonlijke benadering waarbij United in samenwerking met de klant altijd een passende oplossing kan bieden.

contact opnemen?

Heeft u nog vragen of wilt u iets weten?
Neem contact op met:

Joop  Donker
overzicht Samen zoeken naar oploss... EK Atletiek: meest omvan...

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!