bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!

United Anywhere: Remote Broadcast bij RTL Late night en RTL Boulevard

René Delwel: “Klanten willen gewoon faciliteiten op een plek waar die nodig zijn. Dus proberen we zoveel mogelijk flexibiliteit te realiseren.” Remote productie is een van de mogelijkheden.

Ontkoppeling van plaats en techniek

Complexe workflows, die exact zijn toegespitst op de wensen van de klant en op een zo efficiënt mogelijke productie; het is slechts een van de vele voorbeelden van de flexibiliteit van United. Een van de recentste paradepaardjes is remote productie, een belangrijk onderdeel van de United Anywhere-strategie, dat perfect past in de gedachte om plaats en techniek te ontkoppelen. Want waarom zou je de regie per se naar een specifieke locatie sturen als het veel praktischer is om het transport van mensen en middelen te beperken?

Lees meer 'backstage'

contact opnemen?

Heeft u nog vragen of wilt u iets weten?
Neem contact op met:

Ralph ten Kate

United Anywhere: Remote Broadcast bij RTL Late night en RTL Boulevard

Maatwerk

Paul van den Heuvel, manager Techniek geeft aan dat remote productie een interessante optie kan zijn voor kortere producties van pakweg drie of vier uur en die buiten het Mediapark gedraaid worden. “Het scheelt immers reistijd voor een groot deel van de crew, dus het is nog een ‘groene’ oplossing ook. Daarnaast is het een efficiënte oplossing wanneer er sprake is van meerdere producties die op verschillende locaties plaatsvinden. We passen remote productie nu toe bij RTL Late Night, waarbij we gebruikmaken van de faciliteiten van RTL Boulevard. Maar remote productie behelst meer dan alleen regie op afstand. Denk bijvoorbeeld ook aan Postproductie, waarbij het editen op een andere locatie gebeurt.” Paul benadrukt wel dat remote productie niet moet worden ingezet alleen omdat het kan. “We kijken naar de beste oplossing voor de situatie. Soms is dat remote regie, maar in een ander geval kan het effectiever zijn om gewoon een wagen op pad te sturen. Het gaat ons er dus niet om een generieke oplossing te bieden, we willen juist maatwerk leveren. Daarbij kijken we goed naar de functie en het kostenplaatje.”

Diverse mogelijkheden

Daarom biedt United meerdere vormen van remote productie. Paul: “Zoals een high-end oplossing waarbij uncompressed signalen over glasvezel worden verzonden, met minimale vertraging en zonder kwaliteitsverlies. Is er geen dedicated glasvezelverbinding, dan gebruiken we IP. Vanwege de mindere bandbreedte heeft dat een lichte impact op de kwaliteit, maar het resultaat is nog zeer acceptabel voor high-end producties. En ten slotte bieden we een oplossing waarbij we gebruikmaken van het publieke internet. Hiervoor hebben we twee standaardpakketten met een vaststaand aantal camera’s en microfoons. De flexibiliteit zit ’m in de locatie: je kunt deze oplossing gebruiken waar je maar wilt, want internet is intussen overal. Daarnaast hoeft de remote productie niet per se vanuit Hilversum of Amsterdam plaats te vinden. Omdat het nog vrij nieuw is, merken we dat sommige klanten het nog spannend vinden om te vertrouwen op de techniek en vinden ze het prettig om de crew toch wat meer in de buurt te hebben. Wij kunnen onze oplossing overal neerzetten.”

Euro Media Group zet zich in voor IP-standaard

Als lid van AIMS (Alliance for IP Media Solutions) draagt Euro Media Group, en dus ook United, bij aan de standaardisering van IP-normeringen. IP an sich werkt prima, maar de communicatie tussen de apparatuur van diverse fabrikanten kan beter. AIMS maakt fabrikanten hiervan bewust en stimuleert ze om samen te werken aan een standaard IP-aansluiting.

contact opnemen?

Heeft u nog vragen of wilt u iets weten?
Neem contact op met:

Ralph ten Kate
overzicht Live Augmented Reality v... UK Elections: 7 satellie...

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!