bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!

Ultra HD zender Insight

Een wild plan om een Ultra HD zender te beginnen, werd in het najaar van 2015 werkelijkheid. Toen lanceerde Tern International tijdens de Mipcom in Cannes het kanaal Insight. United is er vanaf het begin nauw bij betrokken.

Vanwege de royale ervaring aan 4K concertregistraties van grootheden als Muse, U2 en The Rolling Stones, klopte Tern International aan bij United. Een grote uitdaging, want Ultra HD voor tv-programma’s staat nog in de kinderschoenen.

Ultra HD zender Insight

De timing was spraakmakend. Toen United werd gevraagd hieraan mee te werken, was er in de broadcastindustrie nog geen enkele afspraak over normeringen omtrent Ultra HD. Wat doe je dan als professioneel broadcastbedrijf? Zeg je dan: “Je bent te vroeg”? Of durf je erop te vertrouwen dat je met elkaar een norm kunt neerzetten die dat initiatief ondersteunt, waarop je kunt bouwen en workflows gaat inrichten?

United koos voor het laatste, hoewel Ultra HD een hoop technische beperkingen met zich meebrengt. “Als je gewend bent om televisie te maken in HD, dan vind je een heleboel zaken vanzelfsprekend die ineens niet meer kunnen wanneer je de overstap maakt naar Ultra HD”, vertelt Marco Jagtman, accountmanager bij United. “Wanneer je bijvoorbeeld van een HD-programma een tussentijdse versie wilt bekijken, dan is die die vrijwel direct beschikbaar.”

“Ultra HD bestanden zijn zo groot dat je bij wijze van spreken een dag nodig hebt om het programma naar een omgeving te kopiëren waar je ’m kunt weergeven. Daarnaast zijn er bijna geen professionele Ultra HD afkijkmonitoren. Die heb je wel nodig om je materiaal goed te kunnen beoordelen. Maar we springen heel zorgvuldig om met investeringen: techniek kan snel achterhaald zijn.”

Nauwe samenwerking

Kort gezegd is United voor Tern International de exclusieve partner op het gebied van het conformen van de Ultra HD master. Ofwel: United is technisch verantwoordelijk voor het definitieve bestand van elk programma dat op Insight wordt uitgezonden. Omdat er wereldwijd nog geen eenduidigheid bestaat over normering, speelt United een grote adviserende rol in de werkwijze van Ultra HD registratie en montage.

“Tern’s productiepartners hebben de mogelijkheid om dit bij ons af te nemen, maar ze mogen uiteraard ook met andere partijen samenwerken. Wel is het heel belangrijk dat iedereen werkt volgens de richtlijnen die wij opstellen. Want alleen dan kan Tern er zeker van zijn dat al het materiaal aansluit op de fase waarin wij de bestanden definitief maken”, vertelt Marco.

“Samen met Tern zijn we continue op zoek naar manieren om ze te ondersteunen. Dat doen we bijvoorbeeld door continu te speuren naar mogelijkheden om de processen efficiënter in te richten. Sneller, makkelijker, maar ook voordeliger. We willen een langdurig en waardevol partner zijn en Tern optimaal ontzorgen. Dan kunnen zij zich volledig richten op hun core activity: de zender opbouwen, de afzetmarkt vergroten en zich focussen op de inhoud van de programma’s. Onze dienstverlening is dan ook continu, 24/7.”

Fantastische kijkbeleving

Dankzij alle inspanningen staat Insight nu voor innovatieve televisie: Ultra HD beeldkwaliteit, 4K resolutie, dubbele framerate en zodra het mogelijk is, ook HDR. Daardoor heeft Insight een hoge marketingwaarde voor Tern International. Kabelaars zijn immers eerder geneigd om zich te onderscheiden met een Ultra HD zender in het pakket, dan met het zoveelste HD kanaal.

Dat heeft alles te maken met de kijkbeleving voor de consument, zelfs wanneer die thuis nog geen Ultra HD televisie heeft staan. Tern International kan zich nu profileren met tv-programma’s waarbij de kijker de neiging heeft om dichter bij het scherm te gaan zitten, in plaats er verder vanaf. Dat was het geval bij HD. Maar Ultra HD creëert een tegenovergesteld effect: Wauw! Wat zie ik allemaal? Dat wil ik van dichtbij bekijken!

Meer weten?

United is wereldwijd een autoriteit op het gebied van Ultra HD registraties. Neem voor meer informatie contact op met Marco Jagtman. Hij is bereikbaar via Sales@united4all.nl of bel naar 035-7733100.

overzicht Live Augmented Reality v... Ziggo: Video on Demand

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!