bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!

Up tempo content met fitchannel.com

Een gezond en gespierd lichaam: wie wil dat niet? Creatief directeur van BRNDRZ. Michael Moser bedacht het online trainingsplatform Fitchannel.com om dit op een gemakkelijke en betaalbare manier te bereiken. Sinds dit jaar bestiert hij er de video on demand-markt mee. “Fitchannel.com wordt het grootste online sport & health-platform van Nederland.”

Bij Fitchannel.com kan iedereen online een fitnessprogramma volgen. Topsporters als Mark Tuitert, Remy Bonjasky, Radmilo Soda, Carlos Lens en bekende Nederlanders als Katja Schuurmans geven de instructies. Je volgt een trainingsschema aangepast aan jouw niveau en krijg wekelijks voedingsschema’s met gezonde recepten. De insteek is dat iedere persoon een passende cursus moet kunnen bestellen. Fitness in de breedste zin van het woord. Een ideaal concept voor de negentig procent van de Nederlanders die geen zin heeft om naar een sportschool te gaan. Michael verwacht dit jaar nog 100.000 leden te behalen.

Online platform
De beroemde fitness workout van Beachbody bracht Michael op het idee. Michael volgde met zijn vrouw de cursussen van Shaun T. Op het moment dat zelfs zijn puberkinderen gingen meedoen en ze met z’n vijven voor de tv stonden te springen wist hij: “hier is iets goeds aan de hand”. De tijd was rijp voor een online sport & health-platform. Winston Gerschtanowitz en Taco Ketelaar van productiebedrijf DFFRNT Media werken mee aan het doorontwikkelen van het platform.

Lees meer 'backstage'

Up tempo content met fitchannel.com

Overzicht houden
Als meercameraregisseur was Michael al bekend met United. Michael: “Ik ken hun hoge kwaliteitsstandaard en weet dat het een betrouwbare partner is.” Vele nuttige gesprekken volgden met Henk Bout, accountmanager Marco Jagtman en business unit manager Guido van de Walle. Ook al is het initiatief voor online doeleinden, Michael wil wel HD broadcast-kwaliteit. Hiermee onderscheidt Fitchannel.com zich van andere online content. De grootste uitdaging was het enorme aantal filmpjes dat United binnen korte termijn voor Fitchannel.com ging opnemen. Michael: “Met alle disciplines van United keken we hoe we het opname- en montagetraject zo goed mogelijk konden inrichten en begeleiden. We werken met vijf verschillende trainingslevels. Dat betekent alle content maal vijf. We namen vier cursussen achter elkaar op in een carrousel: elke dag in een andere set en met een andere coach. Overzicht houden met die hoeveelheid is ingewikkeld. Guido van de Walle adviseerde ons hier geweldig bij.”

Sneller meer monteren 
Het is het eerste project dat United op deze manier vormgeeft. Marco Jagtman bedacht een efficiënte constructie waarbij het materiaal al werd gemonteerd terwijl de opname plaatsvond. Marco: “Dankzij de dark fiber infrastructuur is er connectiviteit tussen alle studio’s van United. Zodra de camera’s opnemen loopt het materiaal realtime binnen op onze online storage-omgeving waardoor een editor direct kan beginnen met monteren. Het is financieel efficiënter dan het opnemen op schijven. Maar veel belangrijker: je productiecapaciteit gaat omhoog. Je kunt namelijk sneller meer monteren. Mijn collega Guido ondersteunde het plan en maakte deze oplossing mogelijk voor de klant.”

Meedenken
Marco Jagtman legt uit dat er een heleboel mogelijk is als United vroeg genoeg als gesprekspartner betrokken wordt bij een project. “Er is tijd nodig om in het belang van de klant mee te denken.  En ideeën moeten getoetst kunnen worden op werkbaarheid. Omdat we al bij de start betrokken waren, hebben we een unieke werkwijze kunnen bedenken die volledig schaalbaar mee kan groeien met de ambities van Fitchannel.com.”
Michael Moser was er gelukkig op tijd bij. Michael: “De kracht van United is dat ze met oplossingen komen. Ze denken aan de behoeften van de klant. Dat vind ik heel prettig. Bovendien is de kwaliteit van United altijd erg hoog. Als tv-maker wil je natuurlijk perfecte kwaliteit leveren. Dat kan alleen maar met een professioneel bedrijf die je die zekerheid kan bieden.”

overzicht Regisseur Rick McCulloug... United verzorgt gehele p...

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!