bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!
4 September 2018

Technicus Hans Willem Geitz

“We hebben een hele grote ruimte in een heel compacte auto gestopt" 

HANS WILLEM GEITZ IS EIGENLIJK ALTIJD IN, OM EN AAN, DE WAGENS BEZIG VOOR UNITED SATELLITE SERVICES. LAATST LEVERDE HIJ DE VERNIEUWDE HOL 7 OP, EEN PROJECT DAT HIJ COÖRDINEERDE EN UITVOERDE. MET VEEL CREATIVITEIT VOORZAG HIJ DE HOL 7 VAN SLIMME OPLOSSINGEN.

Hoe ziet jouw dagelijkse werk eruit?

“Dat wisselt. Het grootste gedeelte bestaat uit het repareren en het op de weg houden van satellietwagens. We voeren naast de standaard configuratie, specifieke, vaak tijdelijke, aanpassingen door naar de wens van de klant. En ik (ver)bouw veel auto’s samen met collega’s. Pas geleden gaven we de HOL 7 een flinke upgrade.”

Wat is de geschiedenis van de HOL 7?

“De auto hebben we sinds 1995. Hij heeft wel tien jaar voor Twee Vandaag gedraaid en is de wereld rond geweest voor het WK Voetbal. De laatste jaren gebruikt KRO/RKK de wagen wekelijks voor de eucharistieviering op zondagochtend. Uit deze begintijd zijn eigenlijk alleen de rekken en de dieselgenerator nog over, er is in de loop der jaren al zóveel vervangen. Inmiddels voldoet hij aan de laatste euronorm en is verder gewoon een moderne auto. Alleen de opbouw is ‘klassiek’."

Wat is er vernieuwd aan de wagen?

“Vanbinnen is hij onherkenbaar! Voorheen was de auto opgedeeld in twee ruimtes en erg compact. Hier hebben we nu één grote ruimte van gemaakt. De regisseur, die voorheen moest staan, kan nu aan de desk zitten. Ook de inbouw van grote flatscreens - de klant wilde HD in de auto - levert meer bewegingsvrijheid op. De klant is supertevreden. Toen de betrokkenen instapten was hun reactie: ‘de beleving van ruimte is enorm verbeterd!’."

Intern noemen jullie dit project ‘The Rise of the HOL 7’. Waar komt deze titel vandaan?

“De wagen was niet HD en hierdoor beperkt inzetbaarheid. Totdat we de mogelijk kregen om de wagen een metamorfose te geven. We hebben het interieur dermate aangepast dat het in de verste verte niet meer lijkt op dat van het begin. Het is zo’n leuk product geworden dat we veel andere klanten kunnen interesseren om op deze manier hun programma te maken. Misschien zetten we een trend en gaat ‘ie veel meer klussen doen. We pasten de looks en functionaliteit helemaal aan en hij voldoet riant aan de huidige stand van techniek.”

overzicht Eerste cameraman Peter G... Jasper Ruitenberg: Het d...

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!