bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!
30 April 2016

Het werk van Bart Slijkerman: "Voor alles een oplossing"

Wanneer een klus anders is dan gebruikelijk, is de kans groot dat projectmanager Bart Slijkerman ’m uitvoert. “De grootste uitdaging is mogelijkheden zoeken om geen nee te hoeven verkopen. Dat maakt m’n werk heel divers: voor alles wel een oplossing.”

Werken als projectmanager bij United

In een multimediaal spektakel als Serious Request of het Holland Heineken House (HHH) worden vrijwel alle diensten die United biedt, met elkaar gecombineerd. Met name het HHH is een uiterst complexe productie, vertelt Bart. “Daar begint het met een meercameraomgeving ten behoeve van schermen in het HHH zelf, maar er worden ook beelden via een ftp-server naar Nederland gestuurd zodat diverse broadcasters de boel kunnen downloaden voor eigen gebruik. Er komen live sportbeelden binnen die we voorzien van HHH-vormgeving door een narrowcast-oplossing van United Livegraphics. Deze beelden worden via vier interne narrowcast-kanalen op meer dan vijftig lokale schermen aan het publiek getoond. ENG wordt ingezet voor bijvoorbeeld een interview met een sporter die net gehuldigd is en Cam-Joe is ideaal voor social media-uitingen.

Voor alles een oplossing

In het werk van Bart is geen sprake van gecontroleerde omgevingen. “Het komt erop neer dat echt ieder project anders is en dat dus elk project een andere aanpak vraagt. De ene keer voldoet een regiewagen prima, maar soms is daar geen plaats voor of kan het logistiek gezien niet. Dan bouwen we bijvoorbeeld een regieset op in een bestaande ruimte, of in het geval Serious Request in een portocabins. En bij Moltalk zetten we weer kleine regiebusjes in. We denken graag mee om te kijken wat mogelijk is voor een lager budget. Bijvoorbeeld voor Moltalk, dat startte als internetregistratie en dit jaar voor het eerst een tv-programma is. Dan kom je niet meer weg met een klein regiesetje, maar omdat het budget niet ineens tien keer zo hoog werd, gingen we kijken hoe we zo voordelig mogelijk toch United-kwaliteit voor televisie konden faciliteren. We hebben voor alles wel een oplossing, budgettair of technisch.”

De hele wereld over

Om zijn werk goed te kunnen doen, helpt het enorm dat Bart heel snel kan schakelen. Toen hij op weg naar Eindhoven was om daar te beoordelen hoe ze het best de registratie van de vliegtuiglanding met de eerste stoffelijke overschotten van MH17 konden aanpakken, werd deze productie binnen een uur opgeschaald van een SNG-wagen met een paar camera’s naar een complete regiewagen met twaalf camera’s, meerdere SNG’s en zelfs helicoptershots. “Binnen 24 uur gingen onze beelden de hele wereld over. Alles wat we bedacht hadden, lukte. Dat was zo’n kick! En iedereen binnen United hielp mee. Zo kreeg de middelenplanning pas om één uur ’s nachts m’n wensenlijst, terwijl die ochtend om zes uur een vrachtwagen moest vertrekken. Het is heel mooi dat ze de moeite namen om dit voor elkaar te krijgen, maar ja, zo zijn wij bij United.”

overzicht Cameraman Niels van Brak... Manager Sales & Marketin...

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!