bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!
4 September 2018

Flexibel monteren met Remote editing

Monteren op een locatie naar keuze, bijvoorbeeld vanuit huis? Dat kan dankzij het Remote editing-systeem van United. Je hebt er een internetverbinding of WiFi voor nodig en een kastje genaamd Thin Client. En dat kastje is over een tijdje ook al niet meer nodig. Een kind kan de was doen. 

Normaal vindt montage plaats in een montageset met workstation bij United of bij de klant. Dat is nodig voor het hoogwaardig eindmonteren van de productie. Maar het ruwe voormonteren kan met Remote editing gewoon vanaf elke plek plaatsvinden. Ook in 4K, HDR en multicam.

Hoe werkt dat dan?

Alle spierballen blijven bij United. Denk hierbij aan grote computerservers waarop meerdere virtuele computers en de back-ups draaien. Een licensie-server zorgt dat er een licentie toegekend wordt aan de gebruiker. Het enige wat de gebruiker meeneemt is een een thin client om verbinding te kunnen maken met de server en Avid op te starten. Wat je normaal op het scherm ziet, wordt gestreamd naar de thin client. De onderkant van de laptop of toetsenbord heb je niet nodig; je ziet enkel het scherm. Het resultaat van de voormontage wordt opgeslagen bij United. 

Wat zijn de voordelen?

Remote editing werkt goed en snel genoeg voor een editor die gewend  is om op een gebruikelijk montagesysteem te werken. Er is geen verschil in latency. Monteren kan ook gewoon in 4K, HDR en multicam. Het systeem is flexibel en geeft veel vrijheid. De gebruiker kan op elke plek werken met minimale interneteisen  (20 down). Meerdere thin clients kunnen naar believen worden gebruikt. Alle zorg over IT blijft bij United. Met behulp van de  afdeling mediamanagement van United, ben je verzekerd dat alles netjes wordt ingeladen, gemonitord, troubleshooted, geëxporteerd en verzonden naar het juiste platform of klant.

Ideaal voor freelance editors

Om het systeem te testen gaf United een stuk of tien gebruikers eerder een thin client mee. Het opvallende is dat juist professionele editors - die heel kritisch zijn - superenthousiast zijn. Bijvoorbeeld Duncan van de Laar van Mash Amsterdam: “Wij werken vaak aan projecten die gefaciliteerd worden door United. Door klanten uit Amsterdam op het Remote editing-systeem bij ons op kantoor te laten werken, besparen zij reistijd en behalen we meer efficiëntie in montagetijd. Ik vind het een topsysteem! United heeft hiermee op post-gebied een gat in de markt gevonden.”

Talpa Media is positief

Talpa Media is constant op zoek naar goedkopere en flexibelere oplossingen voor montage. Daarom gaf Duncan een demo aan het head of productions, hoofd planning en een editor. Hij liet zien hoe snel het systeem te plaatsen en up en running is. Dat je er snel mee kunt monteren voor zowel ENG- als multicamproducties, en dat het ook weer snel op te breken is om mee te nemen naar een andere locatie. Duncan: “Ze waren even verbaasd als ikzelf toen ik het systeem voor het eerst mocht testen. Met name over het tempo waarin het gebruiksklaar is en het feit dat het systeem zo responsive werkt over gewoon internet.” Of Talpa Media het ook gaat gebruiken? Duncan: “Dat denk ik wel. Het head of productions zag diverse mogelijkheden dit systeem binnenkort in te zetten. Talpa Media maakt volgend jaar drieënvijftig producties, het kan genoeg Remote editing-sets gebruiken.

overzicht United draagt bij aan ee... Peter Bakker en Julian M...

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!