bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!
17 July 2017

Daan Robbers: Coördinator Logistiek Meercamera

“Ik ben het busje olie om ervoor te zorgen dat alles zo gesmeerd mogelijk verloopt”

Aangezien beide ouders van Daan Robbers voor televisie werkten, was hun werk thuis aan tafel vaak gespreksonderwerp. Juist daarom wilde Daan zelf niet in die wereld gaan werken. Toch is is hij er terecht gekomen, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En hij doet, volgens eigen zeggen, het leukste werk dat er is.

Coördinator Logistiek Meercamera

Voetbal, De Kwis, Snooker, Coldplay, Wie is de Mol?, Radar, Nos journaal, RTL Late Night, Glory.  Als Daan op een televisie-avondje wel vijf of meer United-producties voorbij ziet komen, voelt hij zich trots. Hij weet als geen ander wat er allemaal voor nodig is. “Sales maakt de offerte en een collega bij het projectbureau doet vervolgens de apparatenaanvraag. Onze jongens van middelenplanning vertalen de aanvragen tot een paklijst. De paklijst met alle geplande materialen gaat uiteindelijk naar de uitgifte waar alles wordt klaargezet. Mijn functie? Ik ben het busje olie om te zorgen dat alles tussen onze afdelingen zo gesmeerd mogelijk verloopt. Ik stuur de mensen aan in de pool, doe de inkopen voor ons magazijn en de wagens, verwerk nieuwe apparatuur in een database en verzorg de flightcases. Ik zorg dat de juiste mensen op de juiste tijden aanwezig zijn in de pool. Verzoeken voor spoedtransporten naar verre oorden komen ook meestal bij mij terecht.”

De beste oplossing
Daan zit aan het einde van het logistieke traject waardoor de tijdsdruk hoog is. “In een slecht geval krijg je laat in de nacht een melding dat er twee camera’s kapot zijn, die de volgende ochtend ingezet zijn. Dan is er niet altijd ruimte om zomaar iets om te plannen en moet je toch creatief zijn om tot een oplossing te komen. Soms komen er wagens om vier uur ’s nachts terug waarvan de eerste wagen twee uur later weer vertrekt. Dat moet dus in een afzienbare tijd verwerkt worden wat nogal wat vergt van onze mensen in de uitgifte. We hebben regelmatig dat er nog aanvragen zijn op de dag dat de wagen wordt ingepakt of al op locatie staat. We gaan gewoon elke keer op zoek naar de beste oplossing.”

Typisch Daan
“We proberen zoveel mogelijk te standaardiseren zodat iedereen weet wat hij mee krijgt op locatie, zoals in camerakisten, microfoonkoffers en inventaris van materiaalwagens. Toch raken er ook spullen kwijt, dan bellen we er snel achteraan. Bepaalde contentdragers, exotische verloopjes, audio en intercomaccessoires en speciaal gripmateriaal beheer ik zelf. Hiervoor heb ik in de loop der tijd een eigen magazijntje bij mij op kantoor gecreëerd waar iedereen terecht kan. Het materiaal zit in kistjes met een sticker erop: ‘Retour Daan’. Dan komt het spul weer netjes bij mij terug. Collega’s moeten er wel eens om lachen, maar het werkt wel!”Uitdagingen
Daans grootste uitdagingen zijn buitenlandse projecten zoals grote sportevenementen als de Olympische Spelen, EK Atletiek, WK Voetbal. Maar ook concertregistraties en de MTV Awards. “Voor zulke producties zijn soms vijf wagens en heel veel inhuurspullen nodig. Ingehuurde spullen komen vanuit heel Europa en dat is een gigantisch logistiek proces! Alles moet op tijd binnen zijn en gecheckt worden voordat het terug naar de verhuurders kan. Als zo’n productie geslaagd is, dan ben je happy!” Tuurlijk gaat er ook wel eens iets mis. “Vandaag ben ik bezig met een transport om spullen na te leveren voor Expeditie Robinson die niet op tijd door leveranciers werden geleverd. Gelukkig hebben we dit ingecalculeerd en kan de crew zonder gevaar of oponthoud aan het werk.”

Familie
“Het is een dagelijkse uitdaging dat we de juiste mensen en de juiste materialen klaar hebben staan. Wij doen hier met middelenplanning, uitgifte, crewplanning en technische dienst alles aan. ‘Nee’ is geen antwoord. En alles gaat in goed overleg. United voelt voor mij als familie. Mijn vriendin werkt hier als projectcoördinator, mijn schoonzus als cameravrouw en mijn broer is regisseur.” Daan besluit lachend: “Bij ons thuis aan tafel gaat het gesprek dus toch weer over televisie!”

Vacature logistiek medewerker
Ook werken in de logistiek bij Meercamera? Wij hebben een nog een vacature open staan. Solliciteer en wie weet word jij de nieuwe collega van Daan.

overzicht Cameraman Pieter Visser:... Manager Sales & Marketin...

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!