bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!
25 April 2018

ICT-specialist Harm van Houten

"Samen kom je tot oplossingen"

“Ik doe networking & security, maar ik zit met mijn vingers overal aan”, dat is typisch Harm van Houten, ICT specialist bij United. Harm hielp mee met de bouw van het computernetwerk. Hij weet precies hoe het in elkaar steekt en kan bij een probleem - of uitdaging, een term die hij liever gebruikt - heel gericht zoeken naar de oorzaak.

Zijn rol als ICT-specialist

Lopen zijn collega’s tegen gekke dingen aan dan kijkt Harm vanuit netwerkperspectief mee. Zijn manager Erik van Kessel, de andere ‘netwerkman’, valt hem zo nodig bij. Wordt het probleem bijvoorbeeld veroorzaakt door een virus, dat in de firewall tegengehouden wordt? Andere werkzaamheden van Harm zijn onder meer verbindingen leggen, technisch meedenken en netwerkapparatuur instellen. Zijn functie is heel divers, vertelt Harm. “Het is zowel ad hoc als planmatig werk.”

Vanuit kantoor en op locatie

Veel zaken die Harm oppakt zijn mediaspecifiek zoals multicast issues. Hij legt uit: “Normaal bouw je een verbinding tussen twee computers in. Multicast is een slimme manier om gecontroleerd data te versturen naar een aantal gebruikers. Media leunt veel op dat soort protocollen.” De bandbreedtes zijn redelijk fors evenals de apparatuur die United gebruikt. Harm komt de gekste dingen tegen tijdens zijn werk. “Ik bouwde een studio om met collega’s en bij het aansluiten van een mengtafel viel er op een ander plek iets uit. Het mooie aan mijn werk is het samenwerken. Ik heb geen verstand van die mengtafel en mijn collega niet van het ethernet. Samen kom je tot oplossingen. Wat ik ook leuk vind is de scope aan vragen die ik krijg.”
Harms werk houdt niet op binnen de muren van United. Het komt voor dat de United-medewerkers in het veld een netwerk nodig hebben. Hij helpt ze dan met het bouwen en configureren. Harm: “Als iets niet werkt, dan rijd ik er naartoe.”

De Gouden Kooi

Harm komt uit Den Bosch en is opgeleid als electronicus. Zijn vader had een bedrijf in de procesautomatisering aan de machineriekant. Naast de techniek heeft de mediawereld Harm altijd getrokken. Zijn eerste baan was op de servicedesk bij IBM. Ook werkte hij als ICT’er bij een lokale omroep in Den Bosch waar hij in aanraking kwam met Bas Peters, destijds hoofd schakeltechnicus bij United Broadcast Facilities. Harm stuurde United een open sollicitatiebrief. Na een afwijzing, werd hij op een dag toch gebeld. Harm: “Ze zochten iemand voor De Gouden Kooi met een IT-achtergrond. Niet helemaal mijn koppie thee, maar wel in de media!” Harm werd een van de eerste mediamanagers van United. Drie jaar werkte hij zes dagen in de week voor het programma. Hij ging de producten, zoals de MXF-server, steeds beter leren kennen. “Na enkele jaren kwam ik in de taperoom terecht, waar ik technisch van alles uitprobeerde: dat vond ik machtig mooi!” Vooral het technisch creatieve aspect van zijn werk spreken Harm aan. “Hoe groter de tijdsdruk, hoe prettiger ik me voel en hoe creatiever ik word om een probleem op te lossen. Juist de creatieve geesten binnen het bedrijf maken dat geen klus te groot is. Oplossingen bedenken is de specialiteit van United. Daarbij doet United heel veel in huis. Camerareparaties, lassen van glasvezel, ethernetmetingen, repareren van servervoedingen, noem maar op. We regelen het en zorgen dat de klant tevreden is.”

Nieuwe ontwikkelingen

Sinds twee jaar is een transitie gaande van het standaard SDI (serial digital interface) naar IP (internetprotocol). Harm: ”Je had al IP aan de kant van de distributie maar die komt nu ook aan de kant van de content creation. Het is een beetje als met VoIP (Voice-over-Internet-Protocol). Eerst heeft iedereen natte voeten en tegenwoordig is het de gewoonste zaak van de wereld. Want welk bedrijf belt tegenwoordig niet over VoIP?” Harm bereidt zich voor op de impact die het zal hebben op de infrastructuur bij United, wat ze moeten doen om het te ondersteunen. Want volgens Harm gaat het een keer over het netwerk komen, en dan? “Remote regie gebeurt ook steeds meer met IP”, vertelt hij. “Daar hebben we nu gewoon een doosje voor hangen. Dergelijke ontwikkelingen maken het leveren van diensten veel flexibeler. Het is een omslag, een andere manier van denken. Ik heb in twee werelden geleefd dus ik ken ze allebei: het technisch creatieve van de broadcastwereld maar vooral het organisatorische van de IBM-wereld. Ik ga mijn pensioen wel halen binnen dit bedrijf want het is veel te leuk.”

 

overzicht Mediacentrum Defensie sc... Manager Sales & Marketin...

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!