bel mij terug

Bedankt, je wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Bedankt!
25 April 2018

Mediacentrum Defensie schakelt United al jarenlang in

"Werken met United voelt vertrouwd"

De samenwerking tussen Mediacentrum Defensie en United.

Senior productieleider André te Boekhorst van Mediacentrum Defensie werkt al zeventien jaar samen met United. Hij is erg blij met de organisatie. “United is flink gegroeid, maar het voelt niet aan als een groot bedrijf. Iedereen is vriendelijk en je voelt je meteen welkom als je het pand binnenstapt”, aldus André. Voor een interview kwam hij dan ook graag in Hilversum langs.

Commando Diensten Centra (CDC) is onderdeel van het Ministerie van Defensie in Den Haag. Onder het CDC vallen veertig dienstencentra die ondersteunende diensten leveren aan de militairen zoals vervoer, catering, tandarts en apotheek. Ook het Mediacentrum Defensie valt hieronder. De opdrachten voor een film of clip komen vooral van de secties communicatie van de krijgsmachtdelen: Landmacht, Marine en Luchtmacht. De Open Landmacht-, Marine- en Luchtmachtdagen zijn de grote projecten waar André als senior productieleider onder andere verantwoordelijk voor is. Ieder jaar worden er twee van drie open dagen groots opgetuigd door het Ministerie van Defensie om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met de verschillende onderdelen van de krijgsmacht.
 

Landmachtdagen

De evenementen: Open Luchtmacht- en Marinedagen vinden elk op één locatie plaats. Het concept van de Open Landmachtdagen is veranderd waardoor dit evenement zich meer naar de mensen toe beweegt, in plaats van dat de mensen uitgenodigd worden naar een locatie toe te komen. Ieder jaar in mei kunnen bezoekers in elf Nederlandse steden meemaken wat de Landmacht allemaal kan en doet. Militairen lopen in patrouilles door de steden en vertellen hun persoonlijk verhaal. Er zijn verschillende demonstraties van de diverse Landmacht-onderdelen en de mensen kunnen het indrukwekkende materieel van de Landmacht bewonderen, zoals tanks en andere voertuigen. Dit geheel wordt ondersteund door in iedere stad grote schermen te plaatsen zodat het publiek het allemaal goed kan bekijken. André: “De terreinen zijn altijd gigantisch groot. Als er achterin een demonstratie is, en je wil dat op de schermen zien, dan gebruiken we een draadloze verbinding met die camera, een RF-verbinding. Ik geef door aan mijn accountmanager Lex Meijer van United hoeveel draadloze camera’s we nodig hebben en ik krijg van hem door welke wagens nodig zijn en wat er allemaal in kan. Op de publieksdag staat alles klaar, is getest en in werking.”

Marinedagen

De Marinedagen in juni vinden altijd plaats in Den Helder. Hierbij speelt United een grote rol. Niet alleen in het leveren van faciliteiten en operationele crew maar er wordt in het voortraject, in samenwerking met de communicatie-afdeling van de Marine, inhoudelijk meegedacht. André: “Ieder jaar ga ik in een vroeg stadium met een projectleider, dat is nu Eric Pronk, op werkbezoek bij de communicatie-afdeling van de Marine om alle wensen in kaart te brengen. In mijn rol als projectleider fungeer ik als een soort tolk. Defensie gebruikt zijn eigen termen. En United, met alle techniek eromheen, gebruikt ook zijn eigen taal. Ik zorg er voor dat die twee partijen goed met elkaar praten.” Het is niet niks wat er bij dergelijke evenementen komt kijken. Bij de Marinedagen komt ondermeer het Korps Mariniers in actie. Zij laten met spectaculaire demonstraties zien hoe piraten op een koopvaardijschip verslagen worden. Met behulp van Frisc’s, speciale rubberboten, en een helikopter kan het publiek zien hoe drugssmokkelaars worden gevangen. André: “Ook hierbij zijn draadloze RF-camera’s, schermen en de cameracrew onmisbaar. Je wil al die honderdduizenden bezoekers optimaal laten meegenieten. Cameramensen van United filmen vanaf de Frisc’s en het helikopterplatform. Dat doen ze heel professioneel.”

Luchtmachtdagen

“Dit jaar zijn er geen Luchtmachtdagen, maar wel de Heldair Show Maritiem op 16 september”, vertelt André. Deze bijzondere vliegshow is vanaf Maritiem Vliegkamp De Kooy en Den Helder Airport te zien. Zowel nationale als internationale deelnemers vertonen er hun vliegkunsten. Tijdens de open dag worden de militaire en civiele gedeelten van de luchthaven opgesteld voor publiek. Bekijk de overzichtsfoto in onze rubriek Event in beeld. André: “De voorbereidingen zijn getroffen en de OB16, crew en opnamemateriaal zijn al gereserveerd.”

Samenwerking met United

Bij het Mediacentrum hebben wij acht cameramensen in dienst waarvan er drie permanent in het uitzendgebied zijn. Omdat we het niet altijd redden met ons eigen team, springen extra camera- en geluidsmensen van United in. Het meeste wat we inhuren komt van United ENG en Meercamera. Ook helpt United ons met audio-nabewerking, editing en kleurcorrectie. Onze samenwerking is uitstekend. Werken met United voelt vertrouwd. Met moeilijke vragen of als ik advies nodig heb, bel ik United en zij hebben de oplossing. United ontzorgt”, besluit André.

 André te Boekhorst van Mediacentrum Defensie: “Ik ben behoorlijk eigenwijs en zie dat als een voordeel.”

overzicht Schakeltechnicus Patrici... Manager Sales & Marketin...

kunnen wij je helpen?

Let's unite

Bedankt!